vineri, 1 iunie 2012

Panourile din celule fotovoltaice transformă lumina soarelui în energie electrică

Panourile fotovoltaice sunt o altă modalitate de a face reduceri la consumul de energie electrica. Acestea generează electricitate aproape gratis, prin sisteme care transformă lumina soarelui în energie electrică.

 Întreg procesul este ecologic, deoarece transformarea este statică şi nu poluează. Iar statul încurajează achiziţia de panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde. 

 „Un panou bun ar costa circa 750 euro, dar se găsesc oferte şi la 500 euro. La aceasta se adaugă restul instalaţiei şi manopera", declară Dragoş Matei, Managing Director în cadrul AGC Flat Glass Romania.

 Dezavantajul este că panourile fotovoltaice trebuie schimbate la fiecare 20 de ani. De asemenea, performanţa lor scade cu circa 10% după primii zece ani, chiar dacă un strat de sticlă specială protejează celulele fotovoltaice de vremea rea sau de razele ultraviolete. 

Chiar şi aşa, investiţia se amortizează în aproximativ trei-patru ani. Şi totuşi, românii nu par să fie receptivi la acest concept. Chiar dacă panourile fotovoltaice pot fi puse şi pe o construcţie veche. „În România, au început să apară primele cereri, spre deosebire de Germania, de exemplu, unde legislaţia sprijină producţia de energie verde. 



În România sunt, deocamdată, destule lacune şi obstacole", afirmă reprezentantul AGC Flat Glass Romania. Vopselele ecologice câştigă tot mai mult teren printre clienţii preocupaţi de sănătate Clienţii care sunt preocupaţi de materiale ecologice nu vor neglija nici interiorul şi se vor orienta către vopsele ecologice. În ultimii ani, s-a vorbit foarte mult despre cât de periculoase sunt substanţele clasice, motiv pentru care mulţi producători au început să îşi adauge în gamă vopsea ecologică. 

 „Vopseaua ecologică anti-mucegai este ideală pentru vopsirea încăperilor umede, împiedică formarea de mucegai datorită alcalinităţii ridicate. Este indicată în mod special pentru persoane cu simptome de alergie", afirmă Lukacs Lehel, director comercial în cadrul firmei Naturalpaint. Vopseaua ecologică este fabricată fără pigmenţi toxici sau solvenţi. De obicei, este pe bază de apă, iar în compoziţie sunt numai materii prime de origine minerală, vegetală şi animală.

Source : http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/casa-economica-investitie-initiala-ridicata-dar-avantaje-ulterioare-incontestabile-19481.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu